1 λεπτά ανάγνωσης
Πως να δημιουργείς αποτελεσματικές δημοσιεύσεις στο facebook

Πλέον το Facebook προβάλει στον τοίχο των χρηστών περιεχόμενο το οποίο προάγει την αλληλεπίδραση μεταξύ φίλων. Θα παρουσιάζει λοιπόν περισσότερες δημοσιεύσεις (post) που έχουν δημιουργηθεί από φίλους προς φίλους και πολύ λιγότερα από post που έχουν αναρτηθεί σε facebook pages. Ετσι θα εμφανίζονται ελάχιστες αναρτήσεις από επιχειρήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι δημοσιεύσεις που κάνετε στην επαγγελματική σελίδα στο facebook-page σας, προβάλεται στο 0,1% των χρηστών που έχουν κάνει like στη σελίδα σας. Άρα εάν έχετε 2000 funs θα το δουν μόνο 2.

Πως να δημιουργείς αποτελεσματικές δημοσιεύσεις στο facebook

Στο ερώτημα «πως θα βλέπει ο χρήστης τις δημοσιεύσεις μου στο facebook;»

  • Κάνε αναρτήσεις (posts) που να προάγουν την αλληλεπίδραση μεταξύ φίλων και να δημιουργούν αφορμές συζητήσεων, μέσα από ερωτοαπαντήσεις.
  • Δημιούργησε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις με χρήσιμο και διασκεδαστικό περιεχόμενο. Το ποιοτικό περιεχόμενο θα αναδείξει την ψηφιακή προβολή της επιχείρησής σου και στο facebook page σου.
  • Χρησιμοποίησε τα Facebook-Ads. Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι πλέον μονόδρομος και όχι επιλογή. Μην θεωρείς ότι αυτοί που σου έχουν κάνει like θα δουν τη δημοσίευσή σου! Το Facebook είναι μια επιχείρηση που τα έσοδά της προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις!

Η συμβουλή μας για μια σωστή διαχείριση της Facebook σελίδας σου.

Φρόντιζε το περιεχόμενο της σελίδας σου να είναι χρήσιμο, αισθητικά όμορφο, χρήσιμο ή διασκεδαστικό. Ανέβαζε ένα νέο post τουλάχιστον ανά δύο μέρες, ώστε το Facebook να θεωρεί τη σελίδα σου ζωντανή. Προσπάθησε να προωθείς με διαφήμιση τα περισσότερα από τα νέα posts που αναρτάς.
Και μην ξεχνάς: Το Facebook μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την επιχείρησή σου αρκεί να σεβαστείς του κανόνες του και να προσαρμοστείς στο ύφος και τα ζητούμενά του.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.